Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čunka začínají mít dost už i jeho koaliční partneři

Na stranu těch, kteří se již několik měsíců neobávají veřejně oponovat politicko-mocenským choutkám hejtmana Jiřího Čunka, se začíná přidávat už také část krajské vlády. Dokonce i lidé z řad koaličních partnerů.

Mezi nimi je rovněž radní Zlínského kraje Margit Balaštíková, členka české nejsilnější parlamentní strany. Ta v tomto týdnu v jednom z celostátních deníků označila výroky Jiřího Čunka, který kritizoval nedávné rozhodnutí krajského zastupitelstva o vypracování nové studie nazvané Modernizace a dostavba Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně slovy, že šlo o nerozhodnost a neschopnost mnohých zastupitelů se rozhodnout, za LEŽ!

Stejně tak, jak jsem na to upozorňoval v několika svých předchozích textech, a jak je nakonec obecně známo a patrné z usnesení nejvyššího krajského voleného orgánu, je totiž pravda jiná, je taková, že lidmi zvolení členové regionální vlády v problematice Čunkem prosazované stavby nové krajské nemocnice rozhodli dokonce už dvakrát! Ovšem, vždy jinak, než si sám velký, nejmoudřejší a jak on sám se domnívá i Bohem povolaný Čunek přál.

Jen pro připomenutí: Poprvé Čunek neuspěl, když zastupitelé poslali k šípku jeho návrh na zadání zpracování dokumentace ke stavbě nové nemocnice v Malenovicích. A podruhé, když Čunek prohrál při snaze odmítnout návrh na zpracování studie na dokončení dostavby stávající Krajské nemocnice Tomáše Bati (KNTB).

Obě tyto jasné prohry považuje nejenom Margita Balaštíková za důsledek Čunkovy špatné práce. Souhlasím a dodávám, že Čunkův nemocniční debakl je rovněž obrazem jeho snah dělat zejména z oponentů pitomce a z lidí otroky jeho narcistických a megalomanských choutek. Důsledkem toho, že Čunek si neumí a vlastně ani nechce a není schopen si uvědomit, že to, že byl zvolen, neznamená, že je vyvolený a tím méně navždy!

Politička se přidala k těm, kteří na to již delší dobu upozorňují, totiž že již počátkem minulého volebního období schválili krajští zastupitelé koncepci zdravotnictví do roku 2020, jejíž součástí byla také rekonstrukce a dostavba KNTB. Všechno v tomto směru tedy bylo připraveno. Avšak Čunek, přestože mohl ihned začít, se rozhodl jinak (protože koncepce nevzešla z jeho hlavy a možná i z dalších důvodů), nechal propadnout platnost stavebního povolení, což znamenalo škodu za přibližně 30 milionů korun. To vše o vlastní vůli a především BEZ SOUHLASU(!) zastupitelstva! Místo toho přišel Čunek se stavbou nového špitálu. Aniž by vysvětlil, z čeho potřeba stavby nové nemocnice vzešla, aniž by se obtěžoval předložit zastupitelstvu analýzu, z níž by byly patrny závažné důvody pro takové rozhodnutí a jednoznačné důkazy pro nevhodnost realizovat už schválenou modernizaci a dostavbu KNTB a podobně.

„Jiří Čunek tedy neříká pravdu, když tvrdí, že čekáme, až za nás rozhodne někdo jiný. Zejména nečekáme a nechceme, aby za zastupitelstvo rozhodoval Jiří Čunek. Ani nechceme chodit na zastupitelstvo, jako do divadla, kde pan hejtman bude volat své performery, kteří se nás budou snažit svými jmény a názory ovlivňovat. Oni za kraj nezodpovídají, zodpovědnost máme my, zastupitelé.“Margita Balaštíková, radní Zlínského kraje

Plně rozumím tomu, že krajští zastupitelé, které jsem před jejich zatím posledním zasedání oslovil svým textem (viz – Stavba nové nemocnice problémy zdravotnictví v kraji nevyřeší), nechtějí o investici za miliardy korun rozhodovat bez věrohodných podkladů, jak si hejtman přeje. Rozumím a souhlasím s jejich tvrzením, že Čunek místo toho, aby kraj posunoval kupředu, jak sám káže, svými sólo aktivitami rozvoj zdravotní péče v kraji zabrzdil.

Nedávno se hejtman odvolával na odkaz velikána Tomáše Bati (viz – Čunek opět klame a dokonce se dovolává Tomáše Bati). Svým jednáním, postupy, svým přehlížením a svou nadřazeností se však odkazu Tomáše Bati ZPRONEVĚŘUJE!

Nemohu si pomoct: hejtman Jiří Čunek v mnoha věcech stran nové nemocnice a rekonstrukce stávající KNTB jednoduše a prostě LŽE!

Autor: Dušan Póč | pátek 20.9.2019 14:05 | karma článku: 23,27 | přečteno: 604x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 366x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik