Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čunek je zralý na postavení na vedlejší kolej

Totálním fiaskem skončilo před několika dny hlasování o stavbě nové krajské nemocnice ve Zlíně. Tedy, jak pro koho. Pro hejtmano-senátora Jiřího Čunka však, z mého pohledu, zcela určitě. Jeho narcistická zpupnost se mu nevyplatila

Jeden by si mohl myslet, že po takovém politicko-osobním direktu, který Čunek utrpěl při hlasování o novém špitálu, se alespoň trochu vzpamatuje a uvědomí si, že jeho dosavadní styly práce nebyly tím, po čem by jeho političtí odpůrci, ale nejenom oni, toužili. Že si dá konečně říct, a pokusí se najít způsoby, jak ze své egománie ubrat a najít cestu vedoucí k všeobecné spolupráci, k respektu i těch, kteří mají odlišný názor a k odbourání jejich dehonestace, k smysluplné diskuzi, k taktu a podobně.

Místo toho se v Čunkovi jen pár hodin po jeho blamáži naplno v rozhovoru pro jednu regionální televizi vedenou(!) jeho bývalou tiskovou mluvčí z dob jeho (ne)působení na vsetínské radnici probudilo to jeho typicky čunkovsky známé: JÁ! – viz blog Čunkova sebestřednost nezná mezí.

Žádné to či ono jsme zřejmě neudělali tak, jak by bylo zapotřebí. Ani slůvko o tom, že do tak významného projektu by přece jenom bylo vhodné víc takzvaně vtáhnout nejenom své partnery z koalice, ale i opozici (pokud ovšem neexistují nějaké postranní úmysly – pozn. autora) a nepřipravovat akci jen s úzkou skupinkou lidí stejného smýšlení a se stejnými pohnutkami. A tak by bylo možné pokračovat dál, neboť těch přešlapů (kdo však Jiřího Čunka z jeho poměrně dlouhé politické kariéry zná, moc se nediví – pozn. autora) byla a je až přehršel.

Zato hodně hlasitě Čunek vypustil do éteru slova o zradě koaličních partnerů, neopomenul znovu a opět připomenout, jak jsou jeho odpůrci nevzdělaní a dané problematice tudíž nerozumí a podobně. Prostě, JÁ Čunek mám jediný pravdu!

Neopomenul v rozhovoru připomenout, že z jeho pohledu ke zradě došlo i přesto, že ON Čunek ustoupil koaličnímu partnerovi, když požadoval, aby kraj couvl z finančně náročného požadavku souvisejícího s veřejnou dopravou. Ale už jaksi zapomněl, ON, mocipán Čunek, říct, že ještě předtím, než na požadavek přistoupil, mu čáru přes jeho rozpočet udělal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (viz blog  – Čunek utržil další dvě rány), když Čunkovu záměru vystavil stopku. Čunek už tak v tu dobu neměl v tomto směru co slibovat. A přesto sliboval (viz blog – Už je to tady, Čunek hanebně kupčí)! A to o něčem svědčí!

Světe div se, koaliční partner mu na to zřejmě přišel, a tak se rozhodl tak, jak se rozhodl. Nehodlal totiž dovolit Čunkovi dělat si z něj dál srandu a mít jej za pitomce, který mu pokaždé skočí na špek.

Možná si už (ne)partneři v krajském zastupitelstvu v plné vážnosti uvědomili, jakých lapsusů se Čunek dopustil ve Vsetíně. Například v souvislosti s utopenými sedmdesáti miliony korun v betonu pro podzemní parkoviště v objektu soukromého investora, které zaplatila vsetínská radnice (viz blog – Vsetín utře nos, zdá se…). Nebo si uvědomili, kam dovedlo Čunkovo vládnutí Vsetínskou nemocnici a.s. (viz blog – Quo vadis, vsetínská nemocnice?).

Mimochodem, pro dokreslení Čunkova ega, ve vsetínské nemocnici kolují mezi zdravotníky zvěsti, jak se ON, Čunek, sám chlubil z provedení genocidy mezi primáři Krajské nemocnice Tomáše Bati (KNTB) a sám se podílí svými výroky a činy na destabilizaci uvedeného zdravotnického zařízení. To je něco tak hnusného a odporného! Nemohu se ubránit pocitu, že Jiří Čunek se tak svými veřejně známými výroky o situaci v KNTB dopouští šíření poplašné zprávy, což by se paragrafům v právním státě nemuselo, respektive nemělo líbit.

Ale nejde pouze o přehmaty a nepravosti kolem nové nemocnice ve Zlíně, ve vztahu ke změnám ve veřejné dopravě a k Potěmkinovým vesnicím v podobě lanovek, zasklených lávek a megalomanských nábřeží ve Vsetíně.

Bude jistě zajímavé, pokud vyplavou z kalných vod na světlo světa informace vztahující se například k Holešovu a jeho průmyslové zóně a jaké jsou Čunkovy vazby na sdružení ovládané jeho stranickými kolegy, které, podle dosavadního vývoje nedělá nic jiného, než že se snaží o to, aby se průmyslová zóna stala mrtvou oblastí. Nebo všemožně zdržuje stavbu dálnice z Hulína na Slovensko. Určitě se neobejde bez odezvy ani to, proč Čunek svévolně a bez schválení vydal příkaz, aby nebylo prodlouženo stavební povolení pro rekonstrukci stávající KNTB ve Zlíně a došlo tak k znehodnocení několika desítek milionů korun. Tedy, pokud se tím opravdu a ve vší vážnosti začne někdo zabývat. Například orgány činné v trestním řízení.

A kdo ví, možná nezůstane pouze u těchto zádrhelů. Ono většinou při odkrývání takovýchto průšvihů dochází k objevování a otevírání dalších Pandořiných skříněk.

Ostatně, co dobrého lze očekávat od individua (záměrně nepíšu člověka – pozn. autora), které veřejně před zaměstnanci krajského úřadu prohlásilo, že nad ním je pouze Pán Bůh a tady, na tomto světě, je bohem jen a pouze ON, Čunek! A na závěr svého monologu, protože ON, Čunek, dialog vést neumí a ani nechce, jim vzkáže: Pomáhej vám Bůh!

Otřesné, když si uvědomím, že ke stejnému Bohu se, ze svého dobře míněného přesvědčení, modlí a obrací se na něj rovněž lidé, kteří jsou ve společnosti vysoce vážení, kteří jsou díky své práci, vzdělání, dovednostem a vztahu k člověku mezi lidmi velmi vážení a uctíváni, mají přirozenou autoritu.

Domnívám se, že situace v kraji se díky nekvalitní, nezodpovědné a sobecké práci Jiřího Čunka a jeho charakterově volním vlastnostem dostala do stádia, kdy je zapotřebí rázně zakročit. Nastala doba, kdy je možné Čunka, alespoň z pohledu kraje, odsunout na vedlejší kolej. Zvítězí-li zdravý selský rozum nad politikařením a politickou prostitucí, pak určitě ano. Čekat totiž ještě více než rok na krajské volby by se mohlo šeredně vymstít. Čím dřív k vyautování Čunka dojde, tím líp.

Ono se stále zřetelněji ukazuje, jaký že to byl a je velký politicko-lidský omyl, ten Jiří Čunek.

Autor: Dušan Póč | čtvrtek 27.6.2019 14:03 | karma článku: 27,93 | přečteno: 1052x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 366x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si v Německu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik