Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prasárna hejtmanství míří ke krajskému soudu

Zdá se, že pověstné ucho se utrhlo. Napovídá tomu rozhodnutí bývalého hejtmana Zlínského kraje, předsedy krajského Sdružení praktických lékařů a šéfa Okresního sdružení České lékařské komory obrátit se na Krajský soud v Brně.

Důvod je prostý. Neurvalost, grobiánství, bezcitnost, sebestřednost a slabomyslnost hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka při jeho megalomanstvím opředených choutkách v prosazování stavby jím vysněné nové krajské nemocnici ve Zlíně-Malenovicích.

Onou pověstnou kapkou, která přeplnila onen pověstný pohár trpělivosti nejenom Libora Lukáše, Lubomíra Nečase a Jaromíra Bernátka, ale i nepomíjitelné části obyvatel regionu, se stalo hlasování zastupitelů kraje krátce před loňskými Vánocemi. To poměrně zásadním způsobem zvrátilo pouze několik měsíců staré rozhodnutí krajských zastupitelů, kteří před tak zásadním hlasováním, jako stavba nového špitálu, požadovali vypracování studie, která by umožnila porovnat, zda je pro kraj výhodnější rekonstrukce stávající Krajské nemocnice Tomáše Bati, nebo výstavby nového zdravotnického zařízení na opačné straně města.

Jen pro osvěžení paměti: Čunek tehdy zcela nečekaně a až v samotném závěru jednání zastupitelů, zjevně po nechutných zákulisních hrátkách a s vědomím, že na svou stranu získal kolaboranta a stranického zrádce z řad ČSSD, bez skrupulí a s podlostí sobě vlastní dal o zmíněném problému hlasovat. Nebral ohled na to, že v civilizované a demokratické společnosti je před tak zásadním rozhodováním celá záležitost nejprve projedná nejen s koaličními partnery a s opozicí, ale i s veřejností, a že projednání tak významného bodu je předem avizováno.  Nic takového se však nestalo, a tak Čunek nejtěsnější možnou většinou takzvaně uspěl.

Zmíněná trojice se na Krajský soud v Brně obrátila s tím, aby posoudil, zda rozhodování zastupitelů Zlínského kraje z loňského 16. prosince o stavbě krajské nemocnice ve Zlíně bylo v souladu se zákony.

Samozřejmě, Česká republika je právní stát, a tak nakonec bude potřeba rozhodnutí jurisdikce respektovat. Nicméně podle zákonů, kterým je nadřazený selský rozum, lidskost a taktnost, je to, čeho se dopustil Čunek, jeho loutkovodiči a nohsledi zbabělé, podlé a hnusné. Není se proto čemu divit, že všem těm nepravostem a příkořím začínají lidé souhrnně říkat, čunkoviny!

Hejtman Čunek se, jak jinak, než zbaběle, čas od času odvolává na to, že i bývalá vedení kraje postupovala v některých případech obdobně. Vymlouvat se na druhé může skutečně jenom ten, kdo nemá čisté svědomí a hledá omluvu pro chyby všude jinde, jen ne u sebe.

Nicméně, osobně si nejsem vědom toho, že by tak podobně zásadní otázka byla v minulosti protlačena pokoutně bez možnosti občanů vyjádřit se na zastupitelstvu kraje.

Bylo by velmi špatné, kdyby se takové věci, čunkoviny, děly dál. Proto je na místě, aby o takto principiální záležitosti rozhodla nezávislá soudní autorita. Nehledě na to, že z vyjádření ministerstva vnitra vyplývá, že hlasování bez předchozího zveřejnění je způsobilé vést k porušení zákona o krajích.

Autor: Dušan Póč | pondělí 24.2.2020 16:05 | karma článku: 27,84 | přečteno: 1092x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 365x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:25

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik