Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Miroslav Zikmund nástrojem Čunkovy nemocniční propagandy

Tak nám, tedy těm, kteří máme výhrady ke stavbě nové nemocnice ve Zlíně, a není nás málo, otec nápadu a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek opět vzkázal, že jsme hlupáci, když jeho geniální myšlence bráníme v realizaci.

Prostor k poplakání si nad nepochopením jeho plánu, ale současně i k chlubení se, poučování, k projevům sebestřednosti a jeho domnělé neomylnosti opět vytvořila šéfovi hejtmanství televizní stanice, za níž nestojí nikdo jiný, než původní majitelka a zakladatelka projektu Regionálnítelevize.cz a před tím tisková mluvčí MěÚ Vsetín, jemuž v té době vládl Jiří Čunek, Eva Stejskalová. O jejich spolupráci se mezi lidmi mluví ledaco.

Rozhovor se, krom jiného, točil kolem další studie na modernizaci a dostavbu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Tu totiž Čunek považuje za zbytečnou a za dokument, jenž k ničemu novému nepovede. Podle hejtmana jde o alibismus politiků, kteří spoléhají na to, že lidé nemohou rozumět všemu, co se kolem jím vysněného špitálu děje.

Čunek se v rozhovoru vedeném Stejskalovou mimo jiné vyjádřil v tom smyslu, že mezi rekonstrukcí stávající nemocnice a výstavbou nového špitálu, je zásadní rozdíl. Dovolím si souhlasit, ale…

Hejtman totiž současně tvrdí, že ve prospěch nové krajské nemocnice, kterou hodlá jím řízený úřad postavit ve Zlíně-Malenovicích, mluví argumenty. Pochopitelně jeho argumenty. Ale zapomněl, nechce se mi věřit tomu, že by to Jiří Čunek udělal schválně či z nějaké zištnosti =), když už vzpomněl oponenty jeho snah, lidem kteří rozhovor sledovali, předložit také argumenty zastánců opačného názoru.

Ono se to tak za normální situace dělá a patří to k jakési politické slušnosti. Nehledě na to, že odpůrci Čunka takto činí: připomenou záměr hejtmanství a pak sdělí své stanovisko.

Ale, jak už jsem napsal, Jiří Čunek zřejmě zapomněl a věřím, že to při nejbližší příležitosti sám napraví. I když podklady pro rekonstrukci stávající Krajské nemocnice Tomáše Bati podle dostupných informací vychází v Čunkův neprospěch! Vždyť on je, jak to sám o sobě tvrdí, férový politik, který se snaží říkat a hlásat pravdu!

Důvěryhodnost slov politika, jenž kromě hejtmanské sesle usedá i do senátorské lavice, v rozhovoru však podlomilo také hejtmanovo protiřečení. Zatímco v superlativech hovoří o rekonstrukci nemocnice v Uherském Hradišti a předpokladech o tom samém v případě nemocnic v Kroměříži a částečně i ve Vsetíně (všechny ve správě Zlínského kraje – pozn. autora), v případě KNTB je tomu podle hejtmana naopak. Přestože generel zpracovaný renomovanými odborníky a odpovídající všem současným trendům počítá s propojením a tedy i svým způsobem s centralizaci jednotlivých pavilonů tak, aby se do budoucna zabránilo převážení pacientů takzvaně venkem a vše se oproti dosavadnímu stavu zjednodušilo a zlepšilo. To vše navíc za podstatně méně peněz!

Čunek však, vědom si toho, že byť jen připuštěním diskuze nad dokumentem odborníků zastávajících jiný, než jeho názor, by si do vlastního hnízda zanášel z jeho pohledu plevel, vyrukoval na diváky se zákeřným výpadem, když zneužil k dehonestaci KNTB případ velikána České republiky Miroslava Zikmunda, který se tady nedávno při převozu z jednoho pavilonu do druhého nachladil. To osobně považuji za podlost a hnus ve vztahu k zařízení, za jehož (ne)fungování nese sám (hejtman – pozn. autora) přímou odpovědnost. A za doslova brutální zneužití jména výrazné české a světové osobnosti ve prospěch svých kontroverzních snah.

Ale zpět k meritu. Jediným východiskem podle Čunka, bez ohledu na pádné argumenty názorové opozice (doposud je nikdo věrohodně a argumentačně nezpochybnil – pozn. autora), je stavba na zelené louce v řádu miliard korun (odhady dosahují až 12 mld. + vybavení – pozn. autora). Přestože v současné době záměr provázejí nevyjasněné podmínky jeho financování a řada podivností a nestandardních praktik hejtmana a jeho lokajů. Například svévolné zastavení prací na rekonstrukci KNTB ze strany Čunka, jenž se ani neobtěžoval projednat svůj postup, tak, jak mu to ukládá zákon, se zastupiteli.

Místo toho, jak jsem napsal ve svém předchozím blogu, šíří hejtmanství mezi lidmi informace o katastrofickém stavu KNTB. Čunkovi a spol přitom vůbec nevadí, že díky tomu lidé pomalu, ale jistě začínají hledat ošetření v jiných nemocnicích. K hejtmanovi se navíc přidává i část lékařů, kteří se tak podílejí na znevažování kvality i vlastního léčebného procesu a postupů poskytovaných pacientům KNTB. Jiří Čunek, jeho lékařská rada a další se tak podílejí na devastaci krajského zdravotnictví.

Fakt by mě zajímalo, co za tím skutečně vězí, jaký motiv k tomu příslušní lékaři mají?

Psal jsem o tom, že o spolupráci mezi Čunkem a Stejskalovou se mluví ledaco. Nehodlám se v tom pitvat. Avšak jednostrannost, s níž uvedená TV o výstavbě nové nemocnice ve Zlíně a aktivitách Jiřího Čunka obecně veřejnost informuje, nepůsobí dobře. Chybí prostor pro názory druhé strany. Kde je důvod, proč doposud na ´Stejskalové televizi´nezazněly protiargumenty, jak by tomu mělo být? Je v tom záměr? Kde je důvod, proč schází vyváženost? Je v tom, či jsou v tom… Ukáže čas.

Autor: Dušan Póč | pondělí 2.12.2019 13:54 | karma článku: 0 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 365x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik