Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čunkova nabubřelost převlečená do pravdomluvce působí až (tragi)komicky

Do role tragikomika se před několika dny proměnil senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. To, když prohlásil, že se snaží nelhat a neříkat nepravdu. Kdo však Čunka zná a nezaujatě jeho politickou kariéru sleduje, směje se.
Mimochodem, pokud někdo, kdokoliv a tedy i senátor a hejtman Jiří Čunek tvrdí, že se snaží nelhat a neříkat pravdu, pak ve skutečnosti připouští, že taky lže, nemluví pravdu… Prostě, čeština je tak výrazově bohatá (květnatá), že i podstatné jméno lež lze vyjádřit mnoha synonymy, tedy, pane senátore a hejtmane, slovy se vzájemně stejným nebo podobným významem.autor

Jako pravdomluvec se snažil Jiří Čunek vystupovat v nedávném rozhlasovém rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým. Samozřejmě, že debaty využil nejenom k přesvědčování o jeho až božské pravdomluvnosti, ale také se neopomenul, když došla řeč na problémy s medvědem ve Zlínském kraji, které však podle Čunka již neexistují, pochlubit například tím, že jednoho živého medvěda viděl či osobně potkal a to dokonce v kanadských horách při návštěvě jeho dcery, která se za oceán provdala.

Ale, pane Čunku, tím že váš potomek žije za hranicemi, nikoho neohromíte! Ani zdaleka totiž nejste jediný otec, jehož dítě hledá a možná už i našlo své životní štěstí mimo svou domovinu. Nicméně, pokud tomu tak v případě vaší dcery je, pak vám upřímně gratuluji. Není totiž nic krásnějšího, než pocit a vědomí rodiče, že jeho potomek, ať už jej cesty života zavedly či zavály kamkoliv, je šťastný. Jsem, když dovolíte, rovněž táta…

To ale není ani zdaleka jediný výkřik do tmy, jímž se Čunek snaží, respektive se i v minulosti snažil veřejnost ohromit. Vrátím se však k tomu, co avizuje perex tohoto blogu.

Senátor a hejtman Zlínského kraje tvrdí, že se snaží nelhat a neříkat pravdu. Já však tvrdím, že ne vždy se mu to daří. O tom už ale politik mlčí! Proč?

Možná proto, že si je vědom toho, že lhal jako starosta Vsetíňanům například v případě kasina, které se díky jeho vehementnosti stalo součástí rekonstruovaného Lidového domu (bylo by zajímavé vědět, proč se o to tak mermomocí snažil a proč, když už byl zvolen hejtmanem, podmiňoval opuštění vsetínské starostovské sesle dokončení opravných prací objektu). Nemalému počtu obyvatel města se umístění doupěte hazardu v tomto objektu nezamlouvalo a nezamlouvá. Čunek však lid vsetínský ujišťoval a uklidňoval tím, že nikdo z venčí nepozná, že něco takového v takzvaném Liďáku je. Lhal! Průčelí domu zdobí nepřehlédnutelný nápis Casino! Viz odkaz: Název na Lidovém domě se navrátil, Vsetíňané, navrátil…

To je však prkotina proti tomu, že Čunek Vsetíňanům před komunálními volbami v roce 2014, alespoň tak to z jeho předvolebních slibů vyznívalo, tvrdil, že přemění Vsetín v moderní město. A skutečnost? Vsetín byl po Čunkově odchodu do svého rodného Zlína v rozbitějším stavu, než před jeho příchodem (a je jím dodnes i po převzetí otěží jeho dosazencem), o nějakém pořádku nemůže být ani řeč, Vsetín sužuje dopravní chaos, městská policie je v podstatě nefungující institucí a tak by bylo možné pokračovat dál.

To vše začalo za vás, pane Čunku, protože jste ve Vsetín neměl čas a do starostovského křesla jste se potřeboval posadit jenom proto, abyste získal prostor pro vaše snahy stát se hejtmanem! A vámi dosazený nástupce, Jiří Růžička, ve vámi nastolené devastaci, kdysi chlouby a metropole Valašska, úspěšně pokračuje. Vaše předvolební sliby z roku 2014 byly jedna velká lež, pane Čunku, a Vsetín se z ní bude hodně dlouho vzpamatovávat.autor

Nechvalně tomuto stavu dopomohla další aktivita Čunka, pro nějž milion či miliarda sem, milion či miliarda tam – žádný problém. Příkladem může být takzvaný Čunkabarák na Smetanově ulici ve Vsetíně, kde město zaplatí za třiapadesát parkovacích míst v podzemí soukromého objektu přibližně sedm desítek milionů korun. Když to všechno kolem stavby tohoto z mého pohledu monstra začalo, byl Čunek starostou a za pomoci svých nohsledů a přisluhovačů si to prosadil. Jeho sliby, že stát peníze na tuto akci soukromého investora poskytne, že on to určitě dokáže vyjednat, se taky ukázaly liché, tedy nepravdivé, lživé a tak tento hanebný nesmysl zaplatí město, respektive jeho obyvatelé ze svých peněz – viz odkaz: Čunek utržil další dvě rány.

Ale o tom se Čunek rovněž tak nějak zapomněl zmínit!

Zrovna košer není ani to, co provozujete nyní jako hejtman zejména ve vztahu k jím vysněné nové krajské nemocnice a k odpůrcům jeho megalomanských a narcistických choutek. To také není nic jiného, než lhaní, mystifikování veřejnosti i krajských zastupitelů a dehonestace a házení špíny na ty, kteří s ním, Čunkem, nesouhlasí a tvrdí, že pravda je někde jinde.

A nejde jenom o nemocnici. V podstatě stejně dopadla Čunkova ´pravda´ ohledně dopravy, respektive zhruba tří set milionové investice související se změnou jejího fungování v kraji. Ze lži, respektive z uvádění nesprávných údajů (to je snad ale taky lež) Čunka usvědčil Úřad pro hospodářskou soutěž – viz odkaz: Čunek utržil další dvě rány. A tak musí kraj vymyslet a daňoví poplatníci zaplatit vytvoření provizoria, aby doprava v regionu fungovala alespoň tak, jak doposud.

Jde o finančně hodně nákladné nepravdy či lži pravdomluvce Jiřího Čunka!

Nedá mi to, abych se nezastavil ještě u jedné problematiky, k níž se senátor a hejtman Zlínského kraje v rozhovoru vyjadřoval. Či lépe napsáno k tomu, co Čunek a Desatero přikázání Božích. Když se LXV ptal, co JČ a dekalog, odkázal hejtman moderátora na svoji manželku. Jemu samému se moc odpovídat nechtělo. Proč asi? Bál se lhaní? Desatero je totiž mimo jiné také: Nezneužiješ svého Hospodina; Nesesmilníš; Nebudeš dychtit po ženě bližního svého… a ono se v souvislosti s Jiřím Čunkem mluví ledasco. Například to, že hejtman zaměstnancům úřadu zdůrazňuje, že on je tady, rozuměj přinejmenším ve Zlínském kraji, zástupcem Boha. Že Bůh tomu tak chce! No…

Kdo nezná páně Čunka a poslechl si zmiňovaný rozhovor, nabyl s největší pravděpodobností dojmu, že Zlínský kraj má ve svém čele muže oplývajícího pochopením a soucitem, muže bojujícího za zájmy obyvatel regionu, muže, který dává bokem či vlastně ani nezavadí o svoje zájmy a až na prvním místě je pro něj obyčejný člověk, muž, jenž má pochopení pro názory druhých…

Opak je však pravdou. Dokladem budiž závěr rozhovoru.

Čunek totiž opět nezklamal a hned při prvním náznaku konfliktu odkryl svou pravou tvář! Přinejmenším jeden člověk (vyplývá to z rozhovoru), jeho oponent je trouba(!) a všichni, kdož jdou proti němu vlastně ničemu nerozumí a jen prudí při cestě za naplňováním Čunkových velikášských zájmů a potřeb.

V jednom ale musím dát politikovi, senátorovi a hejtmanovi Jiřímu Čunkovi za pravdu. To když tvrdil, že jeho žena, zubařka, se nemohla smířit s tím, že k politice a tedy i k jeho práci, bohužel, patří házet na někoho špínu…S tím se smiřuje málokdo!

Autor: Dušan Póč | úterý 8.10.2019 15:20 | karma článku: 21,31 | přečteno: 587x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 366x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Neodstoupím, řekl Sánchez po kauze manželky. Zlepšeme politickou kulturu, vyzval

29. dubna 2024  12:41

Španělský premiér Pedro Sánchez oznámil, že demisi nepodá. Zvažoval ji s ohledem na kauzu, v níž je...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:31

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Ministr Rakušan vystoupí na tiskové konferenci. Promluví mimo jiné o migraci

29. dubna 2024  12:20

Přímý přenos Ministr vnitra Vít Rakušan promluví na pondělní tiskové konferenci o aktuálních tématech. Vyjádřit...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik