Čunek zneužívá peníze obyvatel kraje

10. 03. 2020 15:56:24
Do rukou obyvatel Zlínského kraje se dostalo letos už třetí vydání Magazínu 21. Nu, proč ne!? Kdyby... Kdyby v podstatě nešlo o chvalozpěvný plátek připomínající zejména hejtmana. To vše hrazeno z peněz daňových poplatníků.

Jiří Čunek si tak z jediného oficiálního magazínu Zlínského kraje, jak stojí na ́razítku ́ na titulní straně tohoto periodického tisku územního samosprávního celku, udělal předvolební tiskovinu, v níž nechá takzvané redaktory a tiskovou mluvčí krajského úřadu pět oslavné ódy na jeho, platí to především pro poslední období, podle mnohých fantasmagorický nápad s výstavbou nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích.

Zneužívá tak ve svůj osobní a politický prospěch peněz těch, kteří svými daněmi z poctivé práce financují chod úřadu, jenž má hájit a naplňovat jejich potřeby. Ne požadavky a touhy narcise a cynika Jiřího Čunka.

Nedalo by se asi nic namítat v případě, že by Magazín 21 přinášel rovněž názory druhé strany – nejen široké veřejnosti, ale také, nechť jsem správně pochopen, zejména renomovaných odborníků, kteří se s tvrzeními hejtmana Čunka a jeho pohůnků neztotožňují.

Popravdě, tu a tam se oponentura sice objeví, ale vytržena z kontextu a s označením – nesmyslná rétorika. Autoři slov neoslavujících Čunkův nápad jsou dehonestováni a nezřídka i zesměšňováni. A znovu, to všechno za peníze daňových poplatníků.

Obsah Magazínu 21 je tedy takový jenom díky zneužívání veřejných finančních prostředků.

Ať si Čunek a spol vydávají, co chtějí, ale za své. To by však jeho a jejich peněženky bolelo.

Pokud bude Magazín 21 dál vycházet pod dohledem a drobnohledem páně Čunka, bude tento plátek plný jeho fotografií (v posledních třech číslech jich bylo 11), nadupaný jednostrannými a v mnoha směrech zvrácenými informacemi o nové nemocnici a dalšími zaváděcími statěmi.

Nedovíme se z něj například plné znění odpovědi ministra vnitra na Čunkovy nejapnosti, které mu hejtman v souvislosti s prosincovým zasedáním zastupitelů napsal, nedovíme se, proč největší odborník na zdravotnictví v kraji svévolně a bez vědomí zastupitelů, jak předpokládá litera, rozhodl o nepokračování již probíhající rekonstrukce stávající Baťovy nemocnice. Nezjistíme z tohoto periodika, proč Čunek neumožnil objektivní srovnání ceny modernizace stávajícího areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně s projektem stavby nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích.

Nepoznáme pravý motiv, proč hejtman Čunek bez ohledu na práva téměř poloviny zastupitelů, bez ohledu na nárok všech občanů kraje a bez ohledu na práva všech obcí a měst kraje bod výstavby nové nemocnice v programu zasedání zastupitelstva kraje utajoval do poslední chvíle, a to tak, že jej zcela úmyslně nezařadil, respektive nenechal schválit jeho zařazení před schůzí zastupitelů, do programu řádného zasedání.

A nedozvíme se ani další závažné a zásadní informace, které hejtmanovy nemocniční choutky provázejí. O tom totiž křesťanský demokrat a lidovec Čunek mluvit nebude a hlavně nechce!

Utajen zřejmě zůstane i fakt, proč na dopis ministra vnitra, který poukazoval na výše zmiňované možné nedostatky či problémy v prosincovém rozhodnutí o stavbě malenovické nemocnice odpovídal pouze Čunek sám a ne zastupitelstvo, jemuž je postup vytýkán?

Jako dětská prdýlka na hrnci tu sedí slova právničky Jany Zwyrtek Hamplové:

Problémem je hejtman Zlínského kraje, který si se zákonem o krajích evidentně nijak nekomplikuje život. Dokonce až do té míry, že za kraj nyní sám rozhoduje a formuluje vysvětlení, které by měl předložit k projednání především zastupitelstvu, protože je to ono, kterému vnitro de facto vytýká velmi závažnou věc – popření ústavních práv části zastupitelů, všech občanů kraje a veškeré obecní samosprávy kraje.

To jsou hodně závažná slova, která jasně ukazují, že ve Zlínském kraji se už nehraje jen a pouze o novou zlínskou nemocnici. I když ta je v současném období zřejmě alfou a omegou všeho krajského dění. Tady se hraje o samotnou podstatu samosprávy, respektive zda ji lze soustředit v rukou jednoho člověka, který si prostě dělá, co chce.

Autor: Dušan Póč | úterý 10.3.2020 15:56 | karma článku: 21.54 | přečteno: 492x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 398 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.13 | Přečteno: 1135 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 433 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 257 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 142 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 899

Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...