Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Krejčí Čunek ušil kraji z ostudy kabát

Tak se nám ministr vnitra ohradil proti textu otevřeného dopisu Jiřího Čunka, jímž reagoval na odpověď na žádost ministerstva o napravení potenciálně protiprávního schválení stavby nové nemocnice v Malenovicích.

Ve své podstatě tak dopis potvrdil to, co nemalá část veřejnosti tvrdí už delší dobu. Totiž to, že hejtman Zlínského kraje dělá všechno a neštítí se ničeho jen proto, aby dosáhl svého s největší pravděpodobností velmi zištného cíle. Stavbu zmiňovaného zdravotnického zařízení totiž provází spousta nejasností, za nimiž lze v nejednom případě spatřovat i možnou nezákonnost. Ostatně nejednou jsem již o tom ve svých blozích psal, a proto se v tomto blogu k tomuto problému nebudu vracet.

V dopise se ministr ohrazuje proti nařčením z politického boje a zdůrazňuje, že ministerstvo postup Zastupitelstva Zlínského kraje prošetřuje na podnět obyvatel kraje v rámci své zákonné dozorové a kontrolní působnosti nad krajskou samosprávou.

Rozumím tomu, že Čunkovi se tato skutečnost pramálo, respektive vůbec, ale vůbec nezamlouvá. Protože když začne kdokoliv do těch jeho takzvaných Čunkovských praktik šťourat, mohlo by to pro něj možná dopadnout zle, nedobře. Čunek tak ale svým oportunismem dává za pravdu jednomu z nejznámějších českých pořekadel, že: Potrefená husa nejvíc kejhá!

Musím se proto důrazně ohradit proti tomu, že postupy Ministerstva vnitra jsou z Vaší strany zcela nevhodně medializovány zejména tím, že je ministerstvo obviňováno z politicky motivovaného řešení věci. Takový způsob mediální prezentace celé záležitosti lze nejen považovat za nátlak na úřední osoby a snahu o nepřípustné ovlivňování úředního postupu ministerstva při výkonu dozoru a kontroly nad krajskou samosprávou v dané věci, ale i snahu o zpochybnění samotného systému dozoru nad rozhodováním krajů v samostatné působnosti.Jan Hamáček, ministr vnitra

Ministru Hamáčkovi (přestože není moje politická krevní skupina, vůbec se mu nedivím – pozn. autora) vadí nejenom způsob, jakým politický šéf hejtmanství na žádost ministerstva odpověděl, avšak rovněž další Čunkův dopis, kterým žádá premiéra, aby do nezávislé činnosti státní správy zasáhl.

Takový způsob mediální prezentace celé záležitosti lze nejen považovat za nátlak na úřední osoby a snahu o nepřípustné ovlivňování úředního postupu ministerstva při výkonu dozoru a kontroly nad krajskou samosprávou v dané věci, ale i snahu o zpochybnění samotného systému dozoru nad rozhodováním krajů v samostatné působnosti.Jan Hamáček, ministr vnitra

Celá ta kauza, za níž nestojí nic jiného, než Čunkova hamižnost, narcismus a megalomanství ve svém důsledku ušila kraji a jeho obyvatelům z ostudy kabát. Čunkovým řáděním se začíná bavit pomalu celá republika. Tedy s výjimkou nemalé části obyvatel Zlínského kraje. Pro mě osobně, jako rodilého Valacha a Vsetíňana tělem i duší, je to navíc o to hroznější, že Čunek je považován za Valacha a Vsetíňana a přitom to není pravda (Čunek je rodákem ze Zlína a do Vsetína přišel až jako dospělý a Zlín z historického hlediska nemá s Valašskem nic společného – pozn. autora)!

Čunek už ve své sebestřednosti, myšlence o nedotknutelnosti, touze po nadřazenosti a politické zvrhlosti šel dokonce tak daleko, že, jak už jsem zmínil, otevřeným dopisem ze dne 24. února 2020 požádal předsedu vlády, aby ve věci posuzování zákonnosti rozhodování Zlínského kraje o investičním záměru výstavby nové nemocnice zjednal v dané věci nápravu. Považuji to za zcela nemístný, zbabělý, ustrašený a svým způsobem hrubě vulgární požadavek slabomyslného člověka.

Dopisem ze dne 3. února 2020, č. j. MV-182169-4/ODK-2019, byl Zlínský kraj informován o tom, že zvolený postup může být v rozporu s právy občanů kraje vyjádřit na zasedání zastupitelstva stanovisko k projednávaným věcem a se zásadou transparentního nakládání s krajským majetkem. Tyto skutečnosti, které je nezbytné objektivně a nestranně v úřední rovině posoudit ve vazbě na argumentaci, kterou jste uvedl ve stanovisku ze dne 19. února 2020, č. j. KUZL 8821/2020, vůbec nesouvisí s politikou, kterou do věci vnášíte. Žádám Vás proto, abyste se zdržel politického nátlaku a vyhrožování úředním osobám.Jan Hamáček, ministr vnitra

Nemám právní vzdělání. Nicméně se domnívám, respektive mně osobně se to tak jeví, že se Čunek svým požadavkem na ministerského předsedu dopustil protizákonného jednání a šéf rezortu vnitra by měl podle toho jednat. Pokud tomu tak není, a Čunkův tlak je v souladu s literou zákona, pak jde z lidského hlediska přinejmenším o hejtmanův další hnusný čin a politickou intriku nejhrubšího a nejsprostšího kalibru.

Na druhou stranu se ukazuje, že Jiří Čunek za to všechno, co až doposud ve Vsetíně a ve Zlínském kraji za hlouposti a marnotratnosti natropil, svým způsobem snad ani nemůže.

Nemohu si totiž pomoct, a nezvládám ani ubránit se pocitu, že zlínskému kraji takzvaně vládne člověk, jenž by potřeboval především odbornou péči. Nejednou jsem napsal, že hejtmanství v současnosti ovládá narcista Jiří Čunek. A narcismus, jak je všeobecně známo, je nemoc. Vážná nemoc.

Narcismus  charakterizuje v běžné řeči člověka s přehnaným obdivem sám k sobě, s arogantním vystupováním a nedostatkem pochopení pro druhé, které chápe jen jako nástroje pro vlastní cíle. Narcismus se dá léčit psychologickou terapií a v krajních případech je nutná hospitalizace postiženého. Narcismus je velmi často spojen s duševními poruchami. Lidé trpící narcismem nebo lidé s narcistickými sklony mají obecně sklon k dalším duševním poruchám. Lidé s narcistickou poruchou se chovají velmi zvláštně. Někteří se chovají jako perfektní, nejlepší a nepřekonatelní a mají velké sebevědomí.Zdroj: Wikipedie 

Ministr vnitra Jan Hamáček v závěru svého dopisu naráží na hrozby, které hejtman adresoval ve svých dopisech úředníkům ministerstva, a žádá Čunka, aby se takového jednání napříště zdržel. Já si však myslím, že tady pomůže jediné: Čunka v nadcházejících krajských volbách nezvolit. Na nic jiného totiž v současném zastupitelstvu opírajícím se mimo jiné také o stranické kolaboranty a zrádce, které Čunek dokázal přetvořit k obrazu svému, politická vůle není.

Autor: Dušan Póč | sobota 29.2.2020 10:55 | karma článku: 23,04 | přečteno: 672x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 365x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  16:13

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  16:10

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ÓČKO rozšiřuje spolupráci s influencery, odemyká jejich prémiový obsah

24. dubna 2024

ÓČKO prohlubuje spolupráci s předními českými videomakery a podcastery. V novém projektu O UNLOCKED...

Z léčebny za odměnu do fast foodu. Obézních dětí přibývá, i kvůli rodičům

24. dubna 2024

Premium Dětí s obezitou přibývá. „Z naší praxe nic nenasvědčuje tomu, že by se situace měla lepšit, spíše...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik