Prasárna hejtmanství míří ke krajskému soudu

24. 02. 2020 16:05:36
Zdá se, že pověstné ucho se utrhlo. Napovídá tomu rozhodnutí bývalého hejtmana Zlínského kraje, předsedy krajského Sdružení praktických lékařů a šéfa Okresního sdružení České lékařské komory obrátit se na Krajský soud v Brně.

Důvod je prostý. Neurvalost, grobiánství, bezcitnost, sebestřednost a slabomyslnost hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka při jeho megalomanstvím opředených choutkách v prosazování stavby jím vysněné nové krajské nemocnici ve Zlíně-Malenovicích.

Onou pověstnou kapkou, která přeplnila onen pověstný pohár trpělivosti nejenom Libora Lukáše, Lubomíra Nečase a Jaromíra Bernátka, ale i nepomíjitelné části obyvatel regionu, se stalo hlasování zastupitelů kraje krátce před loňskými Vánocemi. To poměrně zásadním způsobem zvrátilo pouze několik měsíců staré rozhodnutí krajských zastupitelů, kteří před tak zásadním hlasováním, jako stavba nového špitálu, požadovali vypracování studie, která by umožnila porovnat, zda je pro kraj výhodnější rekonstrukce stávající Krajské nemocnice Tomáše Bati, nebo výstavby nového zdravotnického zařízení na opačné straně města.

Jen pro osvěžení paměti: Čunek tehdy zcela nečekaně a až v samotném závěru jednání zastupitelů, zjevně po nechutných zákulisních hrátkách a s vědomím, že na svou stranu získal kolaboranta a stranického zrádce z řad ČSSD, bez skrupulí a s podlostí sobě vlastní dal o zmíněném problému hlasovat. Nebral ohled na to, že v civilizované a demokratické společnosti je před tak zásadním rozhodováním celá záležitost nejprve projedná nejen s koaličními partnery a s opozicí, ale i s veřejností, a že projednání tak významného bodu je předem avizováno. Nic takového se však nestalo, a tak Čunek nejtěsnější možnou většinou takzvaně uspěl.

Zmíněná trojice se na Krajský soud v Brně obrátila s tím, aby posoudil, zda rozhodování zastupitelů Zlínského kraje z loňského 16. prosince o stavbě krajské nemocnice ve Zlíně bylo v souladu se zákony.

Samozřejmě, Česká republika je právní stát, a tak nakonec bude potřeba rozhodnutí jurisdikce respektovat. Nicméně podle zákonů, kterým je nadřazený selský rozum, lidskost a taktnost, je to, čeho se dopustil Čunek, jeho loutkovodiči a nohsledi zbabělé, podlé a hnusné. Není se proto čemu divit, že všem těm nepravostem a příkořím začínají lidé souhrnně říkat, čunkoviny!

Hejtman Čunek se, jak jinak, než zbaběle, čas od času odvolává na to, že i bývalá vedení kraje postupovala v některých případech obdobně. Vymlouvat se na druhé může skutečně jenom ten, kdo nemá čisté svědomí a hledá omluvu pro chyby všude jinde, jen ne u sebe.

Nicméně, osobně si nejsem vědom toho, že by tak podobně zásadní otázka byla v minulosti protlačena pokoutně bez možnosti občanů vyjádřit se na zastupitelstvu kraje.

Bylo by velmi špatné, kdyby se takové věci, čunkoviny, děly dál. Proto je na místě, aby o takto principiální záležitosti rozhodla nezávislá soudní autorita. Nehledě na to, že z vyjádření ministerstva vnitra vyplývá, že hlasování bez předchozího zveřejnění je způsobilé vést k porušení zákona o krajích.

Autor: Dušan Póč | pondělí 24.2.2020 16:05 | karma článku: 27.74 | přečteno: 1092x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 487 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 648 | Diskuse
Počet článků 142 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 899

Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...