Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čunek vyjádřil v plné nahotě svou impertinenci

Neomalenost některých českých politiků nezná mezí. To je v posledních letech více než zřejmé. Za jejich krále, byť takzvaně nepsaného, ale o to víc nepřehlédnutelného, lze označit hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

Bohužel, jak se zdá, zatím ne posledním hnusným, farizejským a opovrženíhodným činem se stala Čunkova účast, a ba co víc i osobní přestřižení pásky, v Krajské nemocnici Tomáše Bati, která podle samozvaného největšího odborníka nejen na zdravotnictví a zástupce Boha na území Zlínského kraje, jak se sám mezi zaměstnanci hejtmanství označuje, padá pacientům a lékařům na hlavu a nemá cenu ji proto opravovat. Přesto v ní byl opraven jeden z pavilonů, který poskytne zázemí pro moderní pracoviště paliativní péče (starost o vážně nemocné lidi trpící chronickými bolestmi a o umírající – pozn. autora).

To samo o sobě však bylo pro licoměrného Čunka příliš velkou výzvou, než aby tento fakt, stejně, jako hlasy volající po zachování a rekonstrukci uvedeného zdravotnického zařízení, ignoroval.

A tak se s pokryteckým úsměvem pro něj tolik typickým a dokonce, světe div se, bez přilby na hlavě, vydal 17. února 2020 do podle něj chátrajícího a na lidi padajícího areálu, aby tady sbíral plusové body do předvolební kampaně, která už doslova buší na pomyslná vrata Zlínského kraje.

Co na tom, že nemocnici založené českým a světovým podnikatelským velikánem Tomášem Baťou nemůže přijít na jméno a dehonestuje ji, a její, z Čunkova hlediska, neposlušný zdravotnický personál, kudy chodí. Účel přece světí prostředky, no ne?

Přesto, nebo spíše právě proto se ptám, jak zapadá nově otevřené pracoviště v krajské nemocnici do hejtmanstvím a hlavně Čunkem plánovaných změn? Zrovna toto centrum totiž ukazuje na to, že jeden obrovský zdravotnický komplex, po němž ve Zlíně-Malenovicích hejtman a jeho nohsledi a účeloví podporovatelé, kterým společně jde o všechno možné, jen ne o takzvaně řadového obyvatele regionu, volají, není vhodný pro všechno.

Paliativní péče totiž budiž příkladem oddělení, kdy místo prostoru v mnohapatrové budově poskytuje mnohem lepší komfort, třebaže stará, ale udržovaná jednopodlažní budova uprostřed zeleně. Avšak rovněž nechť je důkazem, proč by měla být krajská nemocnice, i přes Čunkovy nenasytné megalomanské choutky ovládané jeho chorobnou a chronickou sebestředností, v současném areálu zachována.

Souhlasím s názorem, že zmenšení plochy nemocnice a soustředění většiny zdravotnických oddělení do nové interny a opravených budov ve východní části areálu je způsob, jak zajistit kvalitní prostory pro pacienty i zdravotníky a přitom naplno využít výhody uvolněných pavilonů pro péči o seniory a další potřebné spoluobčany.

Ale, když ono, jak řekl jeden z významných a výrazných evropských a světových politiků současnosti, a já to myslím z toho obecného, nikoliv konkrétního hlediska, je těžké hovořit s hluchými, těžko se dokazuje pravda slepým a děsivé je dohadovat se s idioty… Domnívám se, že řekl takzvaně velkou pravdu.

Autor: Dušan Póč | středa 19.2.2020 13:16 | karma článku: 24,52 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 365x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik