Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čunek dostal další facku!

Zcela jasně se ukazuje, jaké záměry a choutky se honí hlavou a ovládají počínání hejtmana Jiřího Čunka. Že nejsou zrovna cnostné a co si o nich myslí i veřejnost, ukázala nedávná událost z lékařských kruhů. Pro Čunka nelichotivá!

Jiří Čunek dostal další facku, tedy tu politickou. Před časem jím odvolaná ředitelka kroměřížské nemocnice Lenka Mergenthalová totiž získala od České lékařské komory ocenění za statečnost. To je udělováno každoročně na Plese českých lékařů.

Profesní komora českých lékařů tak reagovala na rok starou událost, kdy byla úspěšná ředitelka uvedené okresní nemocnice odvolána. Důvod? Nesouhlas s koncepcí zdravotnictví v kraji, která (nutno dodat, že nejenom podle tehdejší ředitelky – pozn. autora) může vést až k omezení zdravotní péče v regionech a likvidaci nemocnic v Kroměříži, Uherském Hradišti a ve Vsetíně.

Před odvoláním Jiřím Čunkem tehdy Lenku Mergenthalovou nezachránily její skvělé pracovní výsledky, ale ani podpora zaměstnanců, veřejnosti i vedení kroměřížské radnice. Inu, nesouhlasit, odmlouvat a odporovat narcisovi Čunkovi není v současné době ve Zlínském kraji in (a nepoznala to pouze MUDr. Mergenthalová – pozn. autora)!

To všechno dokladuje, jak špatným směrem se pod současným vedením hejtmanství, které ovládá Čunek a jeho pohůnci, krajské zdravotnictví, ale nejenom ono, vydalo. Dokladuje, jak neurvale, brutálně a sprostě jde Čunek za svým vysněným cílem, kterým z obecného hlediska a pohledu, zdá se, že už i také u většiny obyvatel kraje, nevede, vedle megalomanské a narcistické tužby po stavbě nové krajské nemocnice, již provází spousta nejasností, zákulisních intrik, nepravd a dalších negativních skutečností a motivů, k ničemu jinému, než k totální devastaci nejenom zdravotnictví, ale rovněž ostatních oblastí veřejného života celého regionu. To všechno dokladuje, že Čunkovi nejde o nic jiného, než o osobní zájem a interes vybrané skupiny lidí na úkor zbytku obyvatel kraje.

To všechno spolu s oceněním MUDr. Mergenthalové ukazuje, že Čunkova koncepce zdravotnictví je velmi neuctivá především k lidem. Nejenom těm, kteří pomoc lékařů potřebují, ale i ke zdravotníkům samotným. Hejtmanův pamflet totiž volá po úsporách, to od megalomana Čunka fakt sedí(!), a také po s tím souvisejícím omezení zdravotnických služeb v jednotlivých okresních nemocnicích a jejich soustředění do nového Čunkova špitálu ve Zlíně-Malenovicích! Ale ve zdravotnictví obecně nemůže jít jen o peníze. Lékaři skládali přísahu Hippokratovi, ne na rozpočet kraje a na Čunkův megalomanský plán na stavbu nového zdravotnického zařízení v řádu miliard korun.

Historici v souvislosti s jedním z diktátorů dvacátého století uvedli, že čím je člověk megalomanštější, tím více je mimo realitu. I když Čunek úrovně onoho diktátora v celé souvislosti ani zdaleka nedosahuje, sedí tento výrok v Čunkově velikášství ve vztahu ke stavbě nové krajské nemocnice jako dětská prdýlka na nočníku.

Autor: Dušan Póč | pondělí 17.2.2020 12:22 | karma článku: 32,89 | přečteno: 2482x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 365x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:25

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik