Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čunek opět bez respektu! Čeho či koho se bojí?

Zatímco Ministerstvo vnitra vyzvalo zlínské hejtmanství, aby schválení stavby nové nemocnice projednalo znovu a v souladu se zákonem, mocipán Jiří Čunek se rozhodl, že výnos od Vltavy respektovat nebude a jede si dál po svém.

Zastupitelstvo Zlínského kraje dostalo začátkem týdne doporučení Ministerstva vnitra, aby znovu hlasovalo o stavbě nové krajské nemocnice ve Zlíně. Návrh zastupitelé kraje loni 16. prosince schválili, i když byl na jednání bod o nemocnici zařazen lidoveckým hejtmanem Jiřím Čunkem do programu nečekaně (a s velkou podlostí – pozn. autora). Podle ministerstva totiž musí být i taková informace o projednávání předem zveřejněna v rámci návrhu programu na úřední desce. To se však nestalo, což kontrola učiněná úředníky od Vltavy potvrdila.

Nyní už záleží jen na postupu Zlínského kraje. Nicméně pokud bude i nadále jeho rozhodnutí odporovat ustanovením Zákona o krajích, má právo Ministerstvo vnitra v rámci dozorových pravomocí výkon usnesení, které bylo v dané věci přijato, pozastavit a případně podat návrh na jeho zrušení správním soudem.

No, nebyl by to však Čunek, aby si vše, co jde proti jeho snahám a záměrům, nevysvětlil po svém. Spíš bych se divil, kdyby tomu bylo jinak a z hejtmana se vyklubalo něco jiného, pozitivnějšího, než je jeho současné ego.

Zástupce po Bohu, jak se často sám Čunek mezi zaměstnanci hejtmanství nazývá, totiž po obdržení dopisu z pražské adresy Nad Štolou, se nechal v jednom z regionálních periodik slyšet, že on nic takového, o čem Ministerstvo vnitra píše, respektovat nehodlá! Prý jde totiž pouze o dopis a stanovisko ministra Jana Hamáčka (ČSSD). Údajně by to psaní mohlo mít i politický podtext. Ministr chce podle hejtmana pomoci svým neúspěšným krajským kolegům. Současně Čunek uvedl, že při prosincovém hlasování krajského zastupitelstva o nové nemocnici zákon porušen nebyl, a že krajské zastupitelstvo se v nejbližší době rozhodně tímto problémem zabývat nebude!

Další důkaz toho, že senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek trpí vážnou chorobou zvanou narcismus. A že si rozhodnutí voličů, kteří jej před více než třemi lety posadili do hejtmanské sesle, vysvětluje tak, že se díky jejich hlasům stal vlastníkem neomezené moci, a že on, vyslanec Pána Boha na území Zlínského kraje a jeho první zástupce v regionu si může dělat to, co jemu se líbí a co jemu a jeho posluhovačům a nohsledům vyhovuje. A že nějaké názory politických oponentů a už vůbec ne voličů, jej od chvíle získáni další politické funkce, kterou do té doby ve své sbírce neměl, přestaly zajímat.

Svým chováním, svojí sebestředností, svými nechutnými megalomanskými choutkami, svou nabubřelostí, nadřazeností a představou o neomylnosti se staví do pozic známých z minulosti v případě různých despotů a diktátorů a řadí se na úroveň současného vládce severní části jednoho poloostrova v Asii.

Už jenom zbývá, aby s pečlivostí Čunkovi vlastní a jím obezřetně vybraní kantoři začali do dětských hlaviček školou povinných nalévat moudra typu: …jó, to náš Jura, ten už ve třech letech ovládal základy moderní medicíny jednadvacátého století, vždyť on chtěl studovat medicínu; jó to náš všemohoucí v kraji nejlépe ví, co je pro obyvatele Zlínska, v němž se snoubí krása a štědrost Valašska s malebností Slovácka a rozkvetlými zahradami a bohatostí polí Hané, nejlepší; jó, to…

V této souvislosti mě ale napadá ještě jedno. Jiří Čunek se v souvislosti s nemocnicí, kromě již mnohokrát popsaného, nechal zatáhnout do něčeho, z čehož už není cesty zpět. A bojí se následků, které by mohly při neprosazení stavby nové nemocnice přijít. Pokud by totiž jeho úmysly byly čisté jak slovo boží, pak by neměl mít problém postupovat v této záležitosti standardně. Neměl by mít problém, když už se dopustil v prosazení zmiňovaného prosincového hlasování faux pas (stát se může, i když… – pozn. autora), aby, když je všechno tak čisté, nechal hlasovat znovu a tak, jak vyžaduje Zákon o krajích.

Takto to vypadá, že Čunek má, kromě touhy po ukájení svých politicko-mocenských choutek, narcismu a megalomanismu, také strach, velký strach!

Autor: Dušan Póč | úterý 4.2.2020 11:01 | karma článku: 30,15 | přečteno: 1242x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 365x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik