Čunkova hanebnost

3. 12. 2019 17:07:44
V předchozím blogu jsem napsal, že hejtman Jiří Čunek vyrukoval v rozhovoru pro TV se zákeřným výpadem, když k dehonestaci KNTB zneužil případ cestovatele Miroslava Zikmunda. Nyní k tomuto politickému ataku osobní zamyšlení.

Jen pro připomenutí, Miroslav Zikmund se v krajském špitálu před oslavou svých stých narozenin při převozu z jednoho pavilonu do druhého nachladil. A senátor a hejtman Jiří Čunek, zodpovědný za krajské zdravotnictví, neváhal, aby tohoto nepříjemného faktu, jenž nemá s politikou nic společného, podle mého názoru nechutně a zákeřně zneužil k obhajobě své megalomanské a narcistické touhy po stavbě nové krajské nemocnice.

Těm, kteří neměli možnost se na rozhovor původní majitelky a zakladatelky projektu Regionálnítelevize.cz a za časů prvního Čunkova starostování tiskové mluvčí MěÚ Vsetín Evy Stejskalové s šéfem zlínského hejtmanství podívat, nabízím přepis té části dialogu, v níž je světoznámá a obecně uznávaná osobnost Miroslava Zikmunda vzpomínána:

Stejskalová:

„...nakonec i stovka pana Zikmunda byla kvůli tomuto (převoz mezi pavilony – pozn. autora) ohrožena, jak se všeobecně ví, protože onemocněl díky tomu, že byl převážen při léčbě...

Čunek:

„...když se někdo ponoří do toho textu a do toho plánu, a trochu tomu rozumí, protože někdy něco stavěl, tak je naprosto zřejmé, že studie není vůbec potřeba, protože je to úplný nesmysl. Tam už totiž máme generel (jeho realizaci hejtman bez vědomí krajských zastupitelů zastavil – pozn. autora), který stál třicet milionů korun, a lidé kteří jej dělali, vůbec nebyli od jaksi věci, to znamená, že by nerozuměli zdravotnictví...“ | „...vytvořili jsme ideální podobu nemocnice světového typu, moderní...“ | „...druhá věc je, na kterou jste narazila, to je pan Zikmund. My jsme, celá republika, celé Československo slavili jeho stovku, ale bohužel se ví, že málem jsme ji neslavili, protože on...“ |– zdůvodnění, proč byl cestovatel Miroslav Zikmund v KNTB hospitalizován – „...při převážení mezi pavilonem a vyšetřením, tak nachladl...“ | „...on naštěstí to přežil.“

Nechtěl bych slyšet trávu růst, ale nemohu si pomoct: mám pocit, že Čunek má z připomínání toho, co se panu Zikmundovi v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně přihodilo, velkou radost. Co na tom, že za situaci v tomto zdravotnickém zařízení nese i on, Čunek, nemalý díl odpovědnosti. A nabídl divákovi ze svého pohledu pádný argument, proč město a kraj potřebuje novou nemocnici, jejíž stavební část je zatím rozpočtována až na 12 miliard korun.

Osobně si však myslím, že to, co se stalo, je především výsledek nezodpovědné a neodborné práce nejenom Jiřího Čunka, který se při usednutí do hejtmanského křesla svévolně pasoval na největšího odborníka na zlínské zdravotnictví (vždyť on chtěl, jak před lety sám proklamoval, medicínu studovat – pozn. autora), který navíc v minulosti postavil víc, než jenom psí boudu. Ale rovněž jeho lokajů v podobě jakési lékařské rady, avšak také některých primářů a lékařů KNTB a části politiků.

Jak je možné, že Čunek dopustil, aby situace v krajské nemocnici došla tak daleko? Jak si plní své povinnosti Ti, kteří vlastně pod něj spadají. Odpověď je nasnadě!

Část primářů a lékařů místo toho, aby se věnovala kvalitě poskytovaných zdravotnických služeb a lékařské péči, vždyť špitál nikdo nezrušil(!), šíří mezi lidmi spolu s hejtmanstvím informace o katastrofickém stavu KNTB a podílejí se tak na devastaci nejen zlínského, ale i celého krajského zdravotnictví. A také jména samotných těch, ať si to připouštějí, nebo ne, kteří se na této, jak se zdá velké blamáži, podílejí.

To vše pod vidinou nového špitálu, jež se má stát jakýmsi symbolem a pomníkem Čunkových politických i osobních tužeb. To všechno pod vidinou, jen Čunek a bůh ví, čeho. Slibem totiž nezarmoutíš.

Připomíná mi to cílenou sabotáž. Myslím si, že jde o hnusné jednání, kterým si Čunek, s využitím či vlastně zneužitím jména skutečných osobností, bere za rukojmí obyvatele kraje.

Autor: Dušan Póč | úterý 3.12.2019 17:07 | karma článku: 20.66 | přečteno: 923x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 10.58 | Přečteno: 853 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 21.79 | Přečteno: 450 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.91 | Přečteno: 294 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 142 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 899

Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...