Čunkova nabubřelost převlečená do pravdomluvce působí až (tragi)komicky

8. 10. 2019 15:20:34
Do role tragikomika se před několika dny proměnil senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. To, když prohlásil, že se snaží nelhat a neříkat nepravdu. Kdo však Čunka zná a nezaujatě jeho politickou kariéru sleduje, směje se.

Mimochodem, pokud někdo, kdokoliv a tedy i senátor a hejtman Jiří Čunek tvrdí, že se snaží nelhat a neříkat pravdu, pak ve skutečnosti připouští, že taky lže, nemluví pravdu... Prostě, čeština je tak výrazově bohatá (květnatá), že i podstatné jméno lež lze vyjádřit mnoha synonymy, tedy, pane senátore a hejtmane, slovy se vzájemně stejným nebo podobným významem.

autor

Jako pravdomluvec se snažil Jiří Čunek vystupovat v nedávném rozhlasovém rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým. Samozřejmě, že debaty využil nejenom k přesvědčování o jeho až božské pravdomluvnosti, ale také se neopomenul, když došla řeč na problémy s medvědem ve Zlínském kraji, které však podle Čunka již neexistují, pochlubit například tím, že jednoho živého medvěda viděl či osobně potkal a to dokonce v kanadských horách při návštěvě jeho dcery, která se za oceán provdala.

Ale, pane Čunku, tím že váš potomek žije za hranicemi, nikoho neohromíte! Ani zdaleka totiž nejste jediný otec, jehož dítě hledá a možná už i našlo své životní štěstí mimo svou domovinu. Nicméně, pokud tomu tak v případě vaší dcery je, pak vám upřímně gratuluji. Není totiž nic krásnějšího, než pocit a vědomí rodiče, že jeho potomek, ať už jej cesty života zavedly či zavály kamkoliv, je šťastný. Jsem, když dovolíte, rovněž táta...

To ale není ani zdaleka jediný výkřik do tmy, jímž se Čunek snaží, respektive se i v minulosti snažil veřejnost ohromit. Vrátím se však k tomu, co avizuje perex tohoto blogu.

Senátor a hejtman Zlínského kraje tvrdí, že se snaží nelhat a neříkat pravdu. Já však tvrdím, že ne vždy se mu to daří. O tom už ale politik mlčí! Proč?

Možná proto, že si je vědom toho, že lhal jako starosta Vsetíňanům například v případě kasina, které se díky jeho vehementnosti stalo součástí rekonstruovaného Lidového domu (bylo by zajímavé vědět, proč se o to tak mermomocí snažil a proč, když už byl zvolen hejtmanem, podmiňoval opuštění vsetínské starostovské sesle dokončení opravných prací objektu). Nemalému počtu obyvatel města se umístění doupěte hazardu v tomto objektu nezamlouvalo a nezamlouvá. Čunek však lid vsetínský ujišťoval a uklidňoval tím, že nikdo z venčí nepozná, že něco takového v takzvaném Liďáku je. Lhal! Průčelí domu zdobí nepřehlédnutelný nápis Casino! Viz odkaz: Název na Lidovém domě se navrátil, Vsetíňané, navrátil...

To je však prkotina proti tomu, že Čunek Vsetíňanům před komunálními volbami v roce 2014, alespoň tak to z jeho předvolebních slibů vyznívalo, tvrdil, že přemění Vsetín v moderní město. A skutečnost? Vsetín byl po Čunkově odchodu do svého rodného Zlína v rozbitějším stavu, než před jeho příchodem (a je jím dodnes i po převzetí otěží jeho dosazencem), o nějakém pořádku nemůže být ani řeč, Vsetín sužuje dopravní chaos, městská policie je v podstatě nefungující institucí a tak by bylo možné pokračovat dál.

To vše začalo za vás, pane Čunku, protože jste ve Vsetín neměl čas a do starostovského křesla jste se potřeboval posadit jenom proto, abyste získal prostor pro vaše snahy stát se hejtmanem! A vámi dosazený nástupce, Jiří Růžička, ve vámi nastolené devastaci, kdysi chlouby a metropole Valašska, úspěšně pokračuje. Vaše předvolební sliby z roku 2014 byly jedna velká lež, pane Čunku, a Vsetín se z ní bude hodně dlouho vzpamatovávat.

autor

Nechvalně tomuto stavu dopomohla další aktivita Čunka, pro nějž milion či miliarda sem, milion či miliarda tam – žádný problém. Příkladem může být takzvaný Čunkabarák na Smetanově ulici ve Vsetíně, kde město zaplatí za třiapadesát parkovacích míst v podzemí soukromého objektu přibližně sedm desítek milionů korun. Když to všechno kolem stavby tohoto z mého pohledu monstra začalo, byl Čunek starostou a za pomoci svých nohsledů a přisluhovačů si to prosadil. Jeho sliby, že stát peníze na tuto akci soukromého investora poskytne, že on to určitě dokáže vyjednat, se taky ukázaly liché, tedy nepravdivé, lživé a tak tento hanebný nesmysl zaplatí město, respektive jeho obyvatelé ze svých peněz – viz odkaz: Čunek utržil další dvě rány.

Ale o tom se Čunek rovněž tak nějak zapomněl zmínit!

Zrovna košer není ani to, co provozujete nyní jako hejtman zejména ve vztahu k jím vysněné nové krajské nemocnice a k odpůrcům jeho megalomanských a narcistických choutek. To také není nic jiného, než lhaní, mystifikování veřejnosti i krajských zastupitelů a dehonestace a házení špíny na ty, kteří s ním, Čunkem, nesouhlasí a tvrdí, že pravda je někde jinde.

A nejde jenom o nemocnici. V podstatě stejně dopadla Čunkova ́pravda ́ ohledně dopravy, respektive zhruba tří set milionové investice související se změnou jejího fungování v kraji. Ze lži, respektive z uvádění nesprávných údajů (to je snad ale taky lež) Čunka usvědčil Úřad pro hospodářskou soutěž – viz odkaz: Čunek utržil další dvě rány. A tak musí kraj vymyslet a daňoví poplatníci zaplatit vytvoření provizoria, aby doprava v regionu fungovala alespoň tak, jak doposud.

Jde o finančně hodně nákladné nepravdy či lži pravdomluvce Jiřího Čunka!

Nedá mi to, abych se nezastavil ještě u jedné problematiky, k níž se senátor a hejtman Zlínského kraje v rozhovoru vyjadřoval. Či lépe napsáno k tomu, co Čunek a Desatero přikázání Božích. Když se LXV ptal, co JČ a dekalog, odkázal hejtman moderátora na svoji manželku. Jemu samému se moc odpovídat nechtělo. Proč asi? Bál se lhaní? Desatero je totiž mimo jiné také: Nezneužiješ svého Hospodina; Nesesmilníš; Nebudeš dychtit po ženě bližního svého... a ono se v souvislosti s Jiřím Čunkem mluví ledasco. Například to, že hejtman zaměstnancům úřadu zdůrazňuje, že on je tady, rozuměj přinejmenším ve Zlínském kraji, zástupcem Boha. Že Bůh tomu tak chce! No...

Kdo nezná páně Čunka a poslechl si zmiňovaný rozhovor, nabyl s největší pravděpodobností dojmu, že Zlínský kraj má ve svém čele muže oplývajícího pochopením a soucitem, muže bojujícího za zájmy obyvatel regionu, muže, který dává bokem či vlastně ani nezavadí o svoje zájmy a až na prvním místě je pro něj obyčejný člověk, muž, jenž má pochopení pro názory druhých...

Opak je však pravdou. Dokladem budiž závěr rozhovoru.

Čunek totiž opět nezklamal a hned při prvním náznaku konfliktu odkryl svou pravou tvář! Přinejmenším jeden člověk (vyplývá to z rozhovoru), jeho oponent je trouba(!) a všichni, kdož jdou proti němu vlastně ničemu nerozumí a jen prudí při cestě za naplňováním Čunkových velikášských zájmů a potřeb.

V jednom ale musím dát politikovi, senátorovi a hejtmanovi Jiřímu Čunkovi za pravdu. To když tvrdil, že jeho žena, zubařka, se nemohla smířit s tím, že k politice a tedy i k jeho práci, bohužel, patří házet na někoho špínu...S tím se smiřuje málokdo!

Autor: Dušan Póč | úterý 8.10.2019 15:20 | karma článku: 21.31 | přečteno: 587x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 18.57 | Přečteno: 220 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 17.49 | Přečteno: 513 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 388 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 249 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 669 | Diskuse
Počet článků 142 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 899

Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...