Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čunek utržil další dvě rány

Tak se Čunkovi ty jeho megalomanské choutky v dopravě a zdravotnictví tak trochu vymykají z rukou. Dokonce si na ně už začíná silným světlem posvěcovat stát, který má, jak známo, s rozhazováním peněz dost bohaté zkušenosti.

Nejprve si stát nechal posvítit prostřednictvím Úřadu pro hospodářskou soutěž na autobusové dopravce ve Zlínském kraji, kteří měli začít fungovat koncem letošního roku. A zpod lampy zazněl rázný verdikt! Tendr, z něhož vyšli noví dopravci, je zrušen.

Podle antimonopolního úřadu totiž měly podmínky, pod nimiž je podepsán mimo jiné i hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, diskriminační charakter. Ze stanoviska úřadu dále vyplývá, že zadavatel umožnil, aby při prokazování kvalifikace dodavatel využil tutéž referenční veřejnou zakázku ve více částech zadávacího řízení, avšak najeté kilometry v rámci referenční veřejné zakázky směl použít pouze jednou. V zadávací dokumentaci byly podle zatím nepravomocného stanoviska úřadu také vnitřní rozpory týkající se provázanosti s integrovaným systémem a odbavovací technikou sousedního Jihomoravského kraje. A kraj také požadoval homologaci vozidel sice dle platných právních předpisů, ale současně uvedl, že technické řešení vozidel musí splňovat parametry vyplývající z již neplatné unijní směrnice.

To všechno znamená, že Krajský úřad Zlínského kraje vedený Jiřím Čunkem musí připravit přechodné řešení, které bude trvat od 15. prosince nejméně do září roku 2020. Cestujících se rozhodnutí Úřadu pro hospodářskou soutěž, díky zběsilé a nekvalitní připravenosti soutěže (proč asi – pozn. autora) dotkne zejména v tom, že od poloviny prosince nezačne v regionu fungovat plnohodnotná integrovaná doprava a kraj zároveň bude muset v přechodném období slevit ze svých požadavků na kvalitu autobusů.

Druhou megalomanskou choutkou Jiřího Čunka, která rozděluje kraj, je jeho snaha o stavbu nové krajské nemocnice. Mohlo by se sice zdát, že tím, že stát dal nedávno najevo, že by snad i mohl stavbu investičně podpořit, na jásot je zatím dost a dost času. Stát totiž současně řekl, že pokud se tímto problémem má dál vážně zabývat, pak musí kraj splnit řadu podmínek. Ale ani potom není jisté, zda Čunkův záměr na seznamu státem podpořených projektů zůstane.

Ministerstvo pro místní rozvoj hodlá dát peníze jen tam, kde žadatel splní podmínky. Což je logické a s čím, jak se zdá, Čunek až tak moc, zřejmě ve své nabubřelosti a ješitnosti, nepočítal. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

Kraj totiž podle ministerstva nemá, a proto musí vytvořit územní plán, který s takovou investicí, jako je nová krajská nemocnice počítá. Dále požaduje proveditelné technické řešení, přípravu soutěží na dodavatele jednotlivých částí investice, ale i prokázání finanční proveditelnosti a společenského přínosu. Tyto všechny nutné podmínky však zatím ze strany Zlínského kraje splněny nejsou!

Hodně vzpřímený prst před červnovou schůzí zastupitelů kraje, na níž hodlá Čunek znovu požádat v tomto směru o požehnání.

A také doklad toho, jací že odborníci to tak po všech stránkách náročné akce připravují. Doklad toho, že u předkladatelů, a zejména toho hlavního, jde na prvním místě až o jejich vlastní prospěch a užitek určité a vybrané úzké skupinky lidí. Neostýchám se napsat, že patolízalské skupinky individuí. Dokladem toho, že pustit se v tak krátkém čase do dvou extrémně finančně náročných věcí bylo velmi nerozumné.

No, ale Čunek je prostě Čunek! Pro něj milion či miliarda sem, milion či miliarda tam – žádný problém. Příkladem může být i Vsetín a takzvaný Čunkabarák na Smetanově ulici v přednádražním prostoru, kde město zaplatí za třiapadesát parkovacích míst v soukromém objektu přibližně sedm desítek milionů korun. Za tím stojí rovněž Čunek! Když to všechno začalo, byl starostou a za pomoci nohsledů a přisluhovačů si to prosadil. Jeho sliby, že stát peníze na tuto akci soukromého investora poskytne, že on to určitě dokáže vyjednat, se taky ukázaly liché, a tak tento nesmysl zaplatí město ze svých peněz.

Zatím nejsou indicie k tomu, že obdobně nedopadne rovněž kraj. Kdo že jej vede? No přece Jiří Čunek a jeho megalomanské choutky provázené snad až nebývalou ješitností…

Autor: Dušan Póč | čtvrtek 2.5.2019 11:24 | karma článku: 29,67 | přečteno: 1989x
  • Další články autora

Dušan Póč

Čunkova ubohost strhává s sebou další malověrné a slabomyslné

Že zoufalé činy vykonávají zoufalí lidé, to je generacemi ověřená pravda. Skutečnost, kterou v minulém týdnu červeně podtrhla a hlavně potvrdila parta kolem (NE)hejtmana Zlínského kraje a senátora Jiřího Čunka.

19.4.2020 v 16:52 | Karma: 11,40 | Přečteno: 365x | Politika

Dušan Póč

Když vrána k vráně usedne

Jeden by si myslel, že ten koronavirus a pomyslně jeho opatření přimějí takzvaně mocné k postavení se do první linie bojujících proti pandemii. To by ale nebyl Zlínský kraj, aby tomu nebylo jinak. Díky jeho vůdci a jeho pomahačům.

16.4.2020 v 16:54 | Karma: 8,11 | Přečteno: 260x | Politika

Dušan Póč

To jen tak někdo nevymyslí…

Několik týdnů již trvají různá opatření, která přijal stát na zpomalení a postupné zastavení koronavirové pandemie. Několik týdnů již trvají různé aktivity, jimiž se snaží radnice měst a obcí pomoci lidem v nelehké době...

14.4.2020 v 11:45 | Karma: 0 | Přečteno: 242x | Politika

Dušan Póč

Čunek opět vystrčil svoje drápy neomalenosti

Začal jsem si klást otázky, kdeže se v době koronavirové krize ztratil největší odborník na zdravotnictví, přinejmenším ve Zlínském kraji, senátor a hejtman Jiří Čunek.

6.4.2020 v 10:30 | Karma: 14,28 | Přečteno: 683x | Politika

Dušan Póč

Chytrým jsem napověděl, a… Kopat neumím

Co jiného dělat, v těchto časech, než brouzdat po internetu. Tedy, když jste na tom fyzicky tak, jako jsem já. A číst už pomalu nemáte co, sledovat TV je skoro psychicky nebezpečné, hrabat se ve fotoarchivu vás už nebaví a tak...

21.3.2020 v 16:44 | Karma: 15,25 | Přečteno: 329x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladého muže, který nožem vyhrožoval dvěma lidem. Při...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  14:58

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Ferimu za mřížemi nebezpečí nehrozí, jako právník bude populární, míní bývalý vězeň

23. dubna 2024  14:58

V pondělí odvolací soud potvrdil tříletý trest pro Dominika Feriho. Exposlance uznal vinným v...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Bývalý profesionální regionální novinář, který, přestože se v současnosti zabývá profesně zcela něčím jiným, nehodlá mlčky přihlížet nepravostem a neschopnostem

Seznam rubrik